Zelf zien dan geloven

realiseren van grootschalige paradigmashifts
ISBN 978-90-815-3093-4
Paperback, 115 pagina’s

Bijzonder type verandering

Bedrijven en organisaties staan aan de vooravond van fundamentele veranderingen. Op veel plaatsen loopt het vast, gelijk het neoliberale denken in de maatschappij ook z’n effectiviteit verloren heeft en plaats gaat maken voor iets anders. Fundamentele veranderingen stoelen op fundamentele omslagen in het denken. Paradigmashifts. Die denkomslagen gericht realiseren vraagt om een niet alledaagse veranderaanpak. Daar gaat dit boek over.

Lessen geleerd in de zorg

Grootschalige paradigmashifts realiseren speelt al zo’n jaar of tien in de zorg. Dat komt omdat de beweging daar, naar zelforganiserende zorgteams, bol staat van denkomslagen. Die ervaring is vertaald naar breder toepasbare inzichten.

Paradigmashift op zichzelf

Deze inzichten vormen op zichzelf een omslag in het denken over veranderen. Een belangrijk inzicht is bijvoorbeeld dat de mens waarbij de omslag plaats vindt zijn/haar eigen veranderkundige is. En dat heeft allerlei consequenties. Een ander inzicht: de aanpak heeft meer binding met de psychologie (het individu) dan met de sociologie (de groep). Maar hoe doe je dat dan op grote schaal? Daar geeft dit boek antwoord op.

Verkrijgbaarheid

Het boek is te bestellen bij managementboek.nl.

Zelf zien dan geloven

Onze opdrachtgevers

Logo Zorgaccent.PNG   Logo betuwe nieuw      Logo Amstelring200breed           logo zonnehuisgroep amstelland   logo kalorama nieuw

logo reinier van arkel    SWZ LOGO 1024x512    logo karakter   Logo de wever 1